Grekisk Sallad

Grekisk Sallad ReceptRecept Grekisk Sallad

Funderat på att göra en grekisk sallad? Här har du ett recept på Grekisk sallad till 2-3 personer, beroende på hur hungriga ni är eller om den ska ätas som förrätt eller inte.

Att handla in:

5 stora solmogna tomater

300-400 gram fetaost, gärna riktig feta från Grekland

Olivolja, valfri mängd.

En stor gurka

Rödlök, två st.

En burk svarta oliver.

Ett salladshuvud

Tillagning:

Skiva tomaterna. Skala bort det mesta av skalet på Gurkan, skiva sedan i ca 5 mm tunna skivor och lägg dem tillsammans med tomaterna i en skål. Skiva även upp rödlökarna till tunna skivor och ner med dem i skålen dem också. Tärna eller smula ner fetaosten i skålen och blanda i oliverna. Ringla över önskad mängd olivolja.

Salladshuvudet kan du använda för att göra salladen med matig. På många ställen i grekland får man fetaosten som ett stort block, överst på salladen, det är bra i fall att någon av middagsgästerna av någon anledning inte äter fetaost.

Serveringstips:

Vi rekommenderar dig att servera den grekiska salladen tillsammans med några tunna skivor ganska grovt bröd. För att maximera den kulinariska upplevelsen så kan ni servera den grekiska salladen tillsammans med en dressing eller varför inte en riktigt god Tzatziki gjord på grekiskt vis. Grekisk sallad är perfekt för dig som ska bjuda dina vänner på något extra och du kan själv se till att göra din “egen” version av grekisk sallad. Kör hårt och testa dig fram!

För att se recept på Tzatziki, titta här: Recept Tzatziki

Ett annat tips är att testa krydda fetaosten med olika grekiska örter som går att finna i en vanlig livsmedelsbutik.

Middagstips:

Förrätt: Grekisk Sallad med Tsatsiki

Varmrätt: Soutzoukakia med pasta

Efterrätt: Grekisk Fruktsallad

 

Smaklig måltid, eller som man säger i Grekland, Kali Orexi!